Brăila va avea un muzeu al umorului, care va funcţiona ca secţie a Muzeului 'Carol I'

Brăila va avea un muzeu al umorului, instituţie muzeală care nu există în prezent în România şi care va funcţiona ca secţie a Muzeului Brăilei "Carol I", potrivit informaţiilor făcute publice, în conferinţă de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Iulian Chiriac.

"Muzeul Umorului va funcţiona într-un dintre clădirile care au fost reabilitate pe proiectul Poarta Cetăţii Brăila. Ea va fi dată în administrare luna aceasta, cu specificaţia clară de muzeu al umorului. Din momentul în care va fi dată în administrare, încercăm să o mobilăm cât mai repede, să devină funcţională şi să poată fi vizitată nu numai de brăileni", a declarat Chiriac.

Muzeul Umorului va cuprinde foarte multe lucrări din cadrul evenimentelor culturale organizate la Brăila pe partea de umor în ultimii ani şi va găzdui evenimente cu teme umoristice, între care Salonul Internaţional de Caricatură, manifestare care se desfăşoară anual la Brăila.

"Muzeul va cuprinde foarte multe lucrări cu tot ce s-a întâmplat în ultimii ani pe parte de umor. Ele sunt, în momentul de faţă, date în custodia Centrului de Creaţie. Va fi un proces verbal de predare-primire între acest centru şi muzeu (...) Am înţeles că sunt şi 1.000 cărţi care vor forma o bibliotecă a umorului", a completat preşedintele CJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel