Brăila: Arest la domiciliu pentru un şofer care a lovit cu autoturismul un tânăr pe trotuar şi apoi a fugit

Şoferul care a intrat cu autoturismul pe trotuar, în urmă cu aproximativ o săptămână, şi a rănit grav un tânăr, apoi a fugit de la locul faptei, accident în urma căruia victima a murit, va fi cercetat în arest la domiciliu, potrivit hotărârii luate miercuri de Tribunalul Brăila.

Noua măsură a fost luată ca urmare a faptului că procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a contestat soluţia primei instanţe, din 19 iunie, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de autorul faptei.

Pe 18 iunie, în jurul orei 3,00, un bărbat care conducea un autoturism pe Calea Călăraşilor din Brăila, în zona intersecţiei cu strada Celulozei, a pierdut controlul volanului, pe fondul vitezei excesive, a părăsit partea carosabilă şi a intrat pe trotuar, unde a lovit un pieton, apoi a părăsit locul accidentului.

În aceeaşi zi, la câteva ore de la producerea accidentului, şoferul s-a prezentat la poliţie, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,04 mg/l, şi a fost condus la spital în vederea recoltării unor probe de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pietonul rănit, un tânăr de 28 de ani, din localitatea Movila Miresei, a fost transportat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, dar pentru că starea lui s-a agravat, a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde a murit pe data de 21 iunie.

Ca urmare a decesului victimei, încadrarea juridică a faptei s-a schimbat din vătămare corporală în culpă în ucidere din culpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel