Brăila, alertă. Două cazuri de gripă A-H1, confirmate

gripă
gripă

Două cazuri de gripă A-H1 au fost confirmate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, la doi pacienţi aflaţi în secţia de Terapie Intensivă, potrivit informaţiilor furnizate de directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Gabriel Ciochină.

'Avem rezultatul de la Institutul Cantacuzino în cazul celor doi pacienţi internaţi la ATI la Spitalul Judeţean, unde a fost confirmată existenţa virusului gripal A-H1. Tot la Spitalul Judeţean s-a înregistrat, în această dimineaţă, un caz de deces la un pacient de 49 ani, pentru care nu avem rezultatul de la Institutul Cantacuzino', a declarat Gabriel Ciochină. De la debut sezonului rece, în judeţul Brăila s-au înregistrat 107 cazuri gripă clinică, din care 30 au fost internate, iar trei confirmate de Institutul Cantacuzino.

30.000 de persoane vaccinate


Pe 28 ianuarie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat la Brăila primul caz de deces din cauza gripei, la un bărbat de 49 de ani, internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, pe fondul unei infecţii respiratorii şi a altor afecţiuni medicale. Peste 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei, în această iarnă, în judeţul Brăila, în condiţiile în care, în anii trecuţi, media pe întreg sezonul rece nu depăşea 20.000 de persoane. În sezonul rece 2017-2018, Brăila nu a avut niciun caz de gripă, fiind singurul judeţ din ţară în această situaţie. 

VEZI ȘI:

Alegeri europarlamentare 2019. SONDAJ Brăila rezultat

Gripa a ucis peste 1.000 de persoane în Franţa


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel