Brăila: A fost semnat contractul de finanţare pentru construirea din fonduri UE a unui adăpost pescăresc

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a anunţat miercuri că a fost semnat contractul de finanţare pentru construirea, pe Faleza Dunării din Brăila, din fonduri UE, a unui adăpost pescăresc care poate găzdui până la 30 de ambarcaţiuni pentru pescarii care desfăşoară activităţi autorizate de pescuit comercial.

,,A fost semnat contractul de finanţare, în valoare de aproximativ 552.000 euro, pentru realizarea adăpostului pescăresc, un nou proiect cu finanţare europeană care a fost aprobat la Brăila. Adăpostul pescăresc va avea spaţiu destinat depozitării pentru 30 de ambarcaţiuni pescăreşti deţinute de pescarii autorizaţi care activează în zona de implementare a proiectului, 15 la interior şi 15 la exterior, atelier reparaţii ambarcaţiuni pescuit, depozit capturi, cameră de odihnă pentru pescarii comerciali cu o capacitate de 4 paturi, un birou pentru personalul administrativ, o sală de şedinţe cu capacitatea de circa 30 de persoane, grupuri sanitare, şi duşuri, grupul tehnic/camera centralei. Etapa următoare este organizarea unui licitaţii publice pentru execuţie', a declarat Dragomir.

În proiectul de hotărâre adoptat în luna mai de consilierii municipali brăileni, în vederea construirii acestui obiectiv, intitulat 'Măsuri privind îmbunătăţirea siguranţei pescarilor', se arată că adăpostul va da posibilitatea dezvoltării unui mediu favorabil pescarilor care practică pescuitul comercial pe Dunăre, în zona municipiului Brăila şi a localităţilor învecinate Vădeni, Chiscani, Gropeni, Tichileşti şi pe sectoarele aflate la confluenţa Dunării cu Siretul. 'Inexistenţa unui adăpost pescăresc are un impact negativ asupra sectorului de pescuit şi acvacultură, conducând la o creştere semnificativă a distanţei parcurse de către pescari între locurile de pescuit, de odihnă, de adăpost şi de reparaţii pentru bărci şi uneltele de pescuit şi implicit şi la scăderea intensităţii activităţii acestora. Condiţiile dificile de desfăşurare a activităţii de pescuit se răsfrâng asupra situaţiei financiare a pescarilor respectivi, afectează familiile şi comunităţile din care aceştia fac parte, ceea ce conduce la scăderea numărului de pescari comerciali activi şi implicit la scăderea nivelului de trai pentru comunităţile de pescari', potrivit expunerii de motive a proiectului.

Terenul alocat noului obiectiv are suprafaţa totală de 1.815 metri pătraţi, iar în acest spaţiu vor putea fi depozitate 15 ambarcaţiuni într-o incintă acoperită şi 15 pe o platformă exterioară, adăpostul urmând să fie dotat cu atelier de reparaţii şi cu o ladă frigorifică unde să poată fi depozitat temporar peştele capturat.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel