Braconajul rinocerilor în Africa de Sud a înregistrat o scădere

Numărul cazurilor de braconaj cu rinoceri în Africa de Sud continuă să scadă, a precizat duminică ministrul Mediului, Barbara Creecy, cu ocazia Zilei Mondiale a Rinocerului, potrivit DPA.

În intervalul ianuarie-iunie, numărul rinocerilor ucişi pentru coarne a fost de 318, în scădere de la 386, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Deşi lupta împotriva braconajului este departe de a se încheia, suntem mândri să afirmăm că eforturile noastre ca guvern, proprietari de rinoceri şi cetăţeni preocupaţi au dat roade", a precizat Creecy într-o delcaraţie.

Per ansamblu, rata braconajului cu coarne de rinoceri reprezintă încă un risc pentru rinoceri la nivel global, a precizat World Wildlife Fund (WWF), care a contribuit la instituirea Zilei Mondiale a Rinocerului, într-o declaraţie dată vineri publicităţii.

"Doar prin recunoaşterea reţelei complexe de crimă organizată şi corupţie din spatele fiecărui rinocer mort şi acţionând împreună pentru beneficiul pe termen lung al oamenilor putem opri numărul în creştere de pierderi", a declarat Jo Shaw, de la WWF South Africa.

În Africa au mai rămas doar 25.000 de rinoceri negri şi albi. Aceste animale sunt ucise pentru coarnele lor, despre care se crede că ar avea proprietăţi medicinale sau afrodiziace, în special în Asia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel