Box: Promotorul lui Anthony Joshua a justificat meciul acestuia cu Ruiz Jr în Arabia Saudită

Eddie Hearn, promotorul pugilistului britanic Anthony Joshua, şi-a susţinut, luni, la Londra, ideea controversată de a organiza revanşa contra americanului Andy Ruiz Jr în Arabia Saudită pentru titlurile IBF, WBA şi WBO la categoria grea, estimând că 'aceasta poate schimba boxul', informează AFP. 

Meciul Joshua-Ruiz II va avea loc pe 7 decembrie într-un mic oraş din Arabia Saudită, la Dariya, la şase luni de la înfrângerea surprinzătoare a britanicului la Madison Square Garden. 'Au fost multe discuţii pe marginea locului unde se va ţine meciul. Trebuia să mergem undeva unde credem în box, unde avem o viziune', a spus Hearn într-o conferinţă de presă.

'Trebuie să înţelegem că există şi o altă lume în afară de Cardiff şi Madison Square Garden. Este un eveniment care ar putea schimba boxul pentru totdeauna', a adăugat el, evocând alte evenimente sportive majore organizate în regatul saudit. 'Uitaţi-vă la toate evenimentele care s-au desfăşurat aici înaintea noastră: a fost Formula 1, circuitul european de golf (EPGA), Supercupa Italiei şi catch', a mai precizat omul de afaceri, convins fiind că 'va fi un moment emblematic pentru box'.

Amnesty International a criticat Arabia Saudită, menţionând un record de încălcări ale drepturilor omului, printre care asasinarea ziaristului saudit Jamal Khashoggi şi războiul condus împotriva Yemenului. După înfrângerea suferită prin KO în repriza a 7-a, Anthony Joshua, pe atunci neînvins, încearcă să-şi reabiliteze imaginea şifonată activând o clauză de revanşă pe care staff-ul său a inclus-o în contract.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel