Box feminin: Dubla campioană olimpică Nicola Adams şi-a anunţat retragerea la 37 ani

Pugilista Nicola Adams, prima britanică din istorie care a cucerit titlul olimpic, şi-a anunţat retragerea din boxul profesionist la vârsta de 37 ani, îngrijorată de problemele cu vederea, relatează Reuters.

Adams, dublă campioană olimpică, în 2012 şi 2016, a precizat într-o scrisoare deschisă că este mândră de ce a realizat în ring, dar boxul a început să-i afecteze serios sănătatea. Am fost sfătuită că orice impact în ochiul meu ar duce cel mai probabil la deteriorarea ireparabilă şi pierderea permanentă a vederii, a declarat Adams, care în iulie a câştigat titlul mondial WBO vacant la categoria uşoară.

Am fost extrem de onorată să-mi reprezint ţara, să câştig două medalii olimpice de aur şi apoi titlul WBO a fost un vis devenit realitate. Dar toate au venit cu un preţ pentru corpul meu. Să-ţi atârni mănuşile în cui este întotdeauna greu, dar nu m-am simţit niciodată mai norocoasă şi sunt foarte mândră cât de departe am ajuns, a adăugat Adams. Adams are în ringul profesionist un palmares de cinci victorii şi un egal, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel