Box: Legendarul promotor american Bob Arum se teme pentru sănătatea lui Manny Pacquiao

Legendarul promotor american de box Bob Arum a afirmat, joi, că este neliniştit pentru pugilistul filipinez Manny Pacquiao, care îl va întâlni la 41 de ani pe americanul Keith Thurman, campionul WBA la categoria welter, luna viitoare la Las Vegas, informează AFP. 

'Îl iubesc pe Manny, am lucrat multă vreme împreună, sunt alături de el, dar trebuie să ţină cont că are 41 de ani şi când un boxer care a boxat atât de mult ca el trece de 40 de ani, el nu va mai fi la fel de bun ca înainte', a explicat Arum. 'Îi doresc mult noroc şi sper că va câştiga meciul, dar sunt neliniştit, aşa cum aş fi pentru oricare alt boxer. De la o anumită vârstă, nu ar mai trebui să boxezi', a adăugat el. 'Doctorii vor spune că odată cu vârsta, cutia craniană se fragilizează. Când un boxer tânăr primeşte o lovitură, cutia sa craniană absoarbe lovitura şi creierul nu este afectat. Pentru un boxer mai în vârstă, lucrurile stau diferit', a spus Arum.

'Cel mai rău lucru care se poate întâmpla ar fi ca Manny Pacquiao să fie atins la creier în acest stadiu al carierei sale', a avertizat Bob Arum, care a citat cazul americanului Zab Judah, aflat în comă timp de câteva ore după un meci cu compatriotul său Cletus Seldin, săptămâna trecută la New York. 'Zab Judah este exemplul perfect de periculozitate pentru un boxer de 41 de ani să continue să urce în ring la vârsta asta', a reamintit Arum. Pacquaio, singurul boxer campion mondial la opt categorii diferite, cu un palmares de 61 de victorii, dintre care 39 înainte de limită, vine după o victorie la puncte în faţa americanului Adrien Broner în ianuarie la Las Vegas. El s-a retras în 2015, fiind ales senator al ţării sale, după care a revenit în ring în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel