Botoşani:Zeci de microbuze şcolare nu aveau, înainte de începerea cursurilor, ITP valabilă sau poliţe de asigurare încheiate

Zeci de microbuze şcolare din judeţul Botoşani nu aveau efectuată, înainte de începerea anului şcolar, inspecţia tehnică periodică sau nu aveau încheiate poliţe de asigurare auto obligatorii, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Maria Carp.

Poliţiştii rutieri din Botoşani au desfăşurat o acţiune de verificare a microbuzelor şcolare în bazele de date ale Poliţiei Române, constatând că în cazul a 27 dintre acestea există nereguli.

"Au fost verificate toate microbuzele şcolare din judeţul Botoşani în bazele de date ale Poliţiei Române, iar în cazurile unde au fost constate nereguli, autorităţile administrativ-teritoriale au fost notificate pentru a intra în legalitate până la începerea anului şcolar", a afirmat Maria Carp.

Potrivit acesteia, în cazul în care situaţia nu va fi remediată, se poate aplica o sancţiune contravenţională conform HG 69/2012, precum şi măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a microbuzului pentru şase luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor de înmatriculare.

Acţiunea de verificare a microbuzelor şcolare a avut loc în cadrul unei acţiuni prin care s-a urmărit verificarea transportului naţional şi internaţional de persoane, în ceea ce priveşte legalitatea transportului, emiterea tichetelor de călătorie şi respectarea capacităţii de îmbarcare.

"Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au depistat 46 de persoane care efectuau transport în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie emisă de organele competente. În aceste cazuri, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 38/2003, precum şi suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor pentru o perioadă de 6 luni. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate până la acest moment este de aproximativ 46.000 de lei", a mai precizat Maria Carp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel