Botoşani: Familie rămasă fără casă în urma inundaţiilor

O familie din comuna Lunca din judeţul Botoşani a cărei casă a fost distrusă în urma inundaţiilor de săptămâna trecută va locui provizoriu într-o locuinţă modulară, în baza unei decizii adoptate, luni, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), a declarat prefectul Dan Şlincu.

Potrivit sursei citate, locuinţa familiei respectivă a fost afectată atât de puternic încât nu mai prezintă siguranţă, iar Primăria comunei Lunca a solicitat acordarea unui adăpost temporar. 'Beneficiarii locuinţei modulare sunt trei membri ai familiei, doi adulţi şi un copil, pentru care pompierii au desfăşurat o operaţiune de salvare spectaculoasă joia trecută, după ce torenţii rezultaţi din ploile torenţiale au pătruns în locuinţa acestora', a afirmat prefectul.

De asemenea, în cadrul CJSU au fost prezentate ultimele atenţionări meteo-hidro, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie şi de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, în condiţiile în care ANM a transmis că până marţi, la ora 23,00, judeţul Botoşani se află sub avertizare de tip 'cod galben', fiind prognozate manifestări de instabilitate atmosferică. De asemenea, INHGA a transmis că pe râul Prut - sector aval Stânca - Costeşti se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, fenomenele fiind cuprinse într-o avertizare de tip 'Cod galben'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel