Botiş: Personalul bugetar va fi reîncadrat anul viitor, iar în anii următori salariile vor creşte cu 43%

ioan-botis
ioan-botis

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat că personalul bugetar va fi reîncadrat în 2011 cu salarizare egală pentru aceleaşi funcţii, dar pornind de la baza din luna octombrie, iar în timp vor fi majorări salariale importante inclusiv în sănătate şi educaţie, cu peste 43%.

Ministrul Muncii a precizat, la finalul şedinţei Guvernului, că legea cadru a salarizării unitare va fi completată în fiecare an de câte o lege de aplicare şi a susţinut că se vor înregistra creşeteri salariale importante inclusiv în sănătate şi educaţie.

"Vom recupera în mod constant în următorii ani, când vor creşte salariile în măsura în care economia ne va permite, dar ceea ce am statuat noi prin legea cadru duce la o creştere totală salarială în jur de peste 43%", a spus Botiş.

El a adăugat că,anul viitor, va fi realizat primul pas de aplicare al Legii salarizării unitare, iar tot personalul bugetar va fi reîncadrat.

"Începând cu 1 ianuarie 2011, tot personalul din sectorul bugetar va fi reîncadrat. În aceste condiţii, creşterile salariale vor exista şi vor fi tratate egal funcţiile pe acelaşi palier din minister. Cu 1 ianuarie 2011, tot personalul din sectorul bugetar va fi reîncadrat pe funcţii, acolo unde există discrepanţe între ministere. În acest fel, cei care au un tip de muncă în ministere diferite vor fi reîncadraţi în acelaşi mod", a mai spus ministrul Muncii, citat de Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel