Botezul lui Archie, fiul ducilor de Sussex. Când va avea loc. Marea absentă de la eveniment

Ducele și Ducesa de Sussex. Sursă foto: sussexroyal Instagram
Ducele și Ducesa de Sussex. Sursă foto: sussexroyal Instagram

Ducii de Sussex, Meghan Markle şi prinţul Harry, îşi vor boteza fiul sâmbăta în data de 6 iulie, în cadrul unui eveniment privat la Castelul Windsor, la care vor participa 25 de persoane, relatează ziarul spaniol ABC.

Primul născut al ducilor de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, va fi botezat în capela Saint George al Castelului Windsor, unde s-au căsătorit părinţii săi anul trecut şi, totodată, locul în care a fost botezat prinţul Harry, în 1984. Micul Archie va purta un costum care este o replică a ţinutei comandate în 1841 de regina Victoria pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria. Ţinuta originală era realizată din mătase Spitalfields ornată cu dantelă Honiton. De atunci, această replică a fost purtată în total de 62 de bebeluşi regali, printre care şi regina Elisabeta a II-a la botezul său din 1926, precum şi de prinţii William şi Harry la ceremoniile lor de botez.

Pentru a vărsa apă pe creştetul bebeluşului Archie (adusă din râul Iordan) se va folosi aşa-numita Lily Font, o carafă din argint aurit folosită la botezul tuturor bebeluşilor regali, începând cu prinţesa Victoria în 1841. Se prevede ca preotul care va oficia slujba să fie însuşi arhiepiscopul de Canterbury. Slujba de botez coincide cu ziua în care micul Archie va împlini două luni şi la un an de la botezul verişorului său, prinţul Louis, cel de-al treilea copil al ducilor de Cambrigde, care a avut loc în capela Palatului St. James.

Marea absentă de la ceremonie

Potrivit ziarului britanic The Sunday Times, regina Elisabeta a II-a va fi marea absentă de la ceremonie. Se pare că regina deja îşi stabilise programul când a aflat despre botezul strănepotului său Archie. Nu ar fi însă un lucru neobişnuit, având în vedere că suverana nu a asistat nici la botezul strănepotului său Louis, cel de-al treilea născut al prinţului William şi al lui Kate Middleton.

Vor fi însă prezenţi la botezul lui Archie, bunicul său Charles al Marii Britanii şi soţia sa Camilla, precum şi bunica sa din partea mamei, Doria Ragland care va veni special din SUA. Una din marile necunoscute este cine îi va fi naşă de botez. Circulă zvonurile că jucătoarea americană de tenis Serena Williams sau stilista Jessica Mulroney, prietene apropiate cu ducesa de Sussex, ar putea fi candidatele perfecte pentru această onoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel