Borza: Timmermans a câștigat milioane din lobby. Cât o fi scos din lecțiile de moralitate pentru România?

Timmermans
Timmermans

Deputatul independent Remus Borza a vorbit în cadrul unei emisiuni de la PSNews despre legea lobby-ului.

Senatul a retrimis, luni, proiectul Legii lobby-ului iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu şi ALDE la Comisia juridică, la cererea senatorului senatorului ALDE Ionuţ Sibinescu. Motivul invocat a fost necesitatea modificării articolului care reglementează semnificaţia termenilor folosiţi în iniţiativă.

Remus Borza este de părere că prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, este unul dintre oamenii câștigați de pe urma lobby-ului. 

"Primul proiect de act normativ datează încă din anii 2000. Mitrea, Năstase și Eugen Bejenariu chiar au încercat astfel de proiecte. Sigur, sunt anumite forțe din zona Justiției care s-ar opune unei atare reglementări. De ce? Pentru că ar rămâne fără obiectul muncii, n-ai putea să-l mai alergi pe ăla pentru trafic de influență sau pentru dare/luare de mită. Lobby există, societatea americană a fost construită pe această industrie a lobby-ului, la Bruxelles sunt organizații puternice de lobby. Iată, Frans Timmermans, care ne dă nouă lecții de moralitate, a încasat anul trecut 1,7 milioane de euro din lobby, ceea ce sigur că e imoral, nu spun că nu e legal, dar e imoral, că tu dacă erai un simplu europarlamentar, uite, cum a fost Adrian Severin, el săracu a căzut ca musca în lapte. Deci la 5.000 de euro te leagă și afară, iei de la 1.000.000 de euro în sus, ești bine. Dar nu poți tu ca prim-vicepreședine al Comisiei Europene să iei 1, 7 milioane de euro de la două-trei industrii și după aia să reglementezi la nivel european", a afirmat Remus Borza, în cadrul emisiunii 'Puterea știrilor'

Ar trebui reglementată activitatea de lobby?

Întrebat dacă ar trebui reglementată activitatea de lobby, deputatul Remus Borza a oferit un răspuns afirmativ în acest sens, spunând următoarele:

"Sigur că trebuie reglementată, este o activitate modernă, este o profesie liberală, ca aceea de mediator sau de avocat, nu văd unde ar fi problema. Dacă tot vrem să trăim în secolul XXI, trebuie să ne apropiem și aceste mecanisme specifice economiei de piață, deci nu văd nicio problemă"

Vezi și: Semnături pentru europarlamentare, subiect scandalos. Borza demască "frăția dinozaurilor din politica românească"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel