EXCLUSIV  Borza, "ingineria" cu locul de parcare, mai scump ca o garsonieră

Deputatul independent Remus Borza a discutat în cadrul emisiunii "Borza Analytica" mai multe teme de actualitate, printre ele a fost abordarea "ingineriei" fiscale, prin care se vând apartamente cu 80.000 de euro şi locuri de parcare cu 50.000 euro.   

În cea mai recentă emisiune, Remus Borza a făcut unele precizări legate de aşa numita "amnistie fiscală" de anul acesta:

"Preşedintele tocmai ce a publicat o Lege, legea 29/2018, prin care s-a dat o amnistie, asta văd că nu comentează nimeni. Cui dă amnistie: mafiei imobiliare. Tot scandalul cu formularul 600 de aicea pleacă. Legea, promovată în Parlament pe 21 decembrie, cu o zi înainte să-i trimitem pe deputaţi să taie porcii, pe repede înainte - nimeni nu a ştiut ce votează, dovadă că s-a votat cu majoritate absolută, doar trei voturi împotrivă - spune în felul următor: (...) nişte băieţi care - pe persoană fizică - au construit câteva sute sau zeci de blocuri cu mii de apartamente... numai că ei le-au vândut, pe persoană fizică cu un impozit pe venit de 3%. Dacă era pe societate, se vindea cu 16%. A venit Curtea de Conturi şi a obligat ANAF-ul să recalifice aceste operaţiuni. (...) Tot în cheia asta, în care se dau legi pentru câţiva beneficiari în detrimentul celor mulţi, trebuie decriptată toată această agitaţie în jurul Formularului 600. Ei sunt cei vizaţi şi dumneavoastră, ziariştii", a explicat Borza.

L-a întrebarea moderatorului "Cine s-a raliat acestei iniţiative?, deputatul a spus:

"E o iniţiativă a unui coleg al senatorului Daniel Zamfir, a unui deputat de la Constanţa, deci este o lege liberală, ceea ce pe mine mă surprinde. (...) Foarte bine... a crescut piaţa imobiliară! Dar trebuie să existe şi aicea rezonabilitate, moralitate şi oricine să-şi plătească dările. Vânzarea unei locuinţe până la 80.000 de euro este cu TVA de 5%, iar peste e cu 19%. Apar tot felul de inginerii: Eu îţi vând un apartament cu 4 camere, dar ca să beneficiez de TVA de 5% îţi pun 80.000, dar îţi mai dau şi un loc de parcare cu 50.000 de euro. În realitate..." aveţi continuarea explicaţiei în interviul de mai jos cu Remus Borza:

VIDEO


Puteţi urmări interviul integral: >CLICK aici<

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel