Boris Johnson, numit ministru de Externe al Marii Britanii

Boris Johnson, fostul primar al Londrei și unul dintre liderii taberei care a susținut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a fost numit ministru de Externe în Cabinetul premierului Theresa May.

Boris Johnson îl va înlocui în funcția de șef al diplomației britanice pe Philip Hammond, care va fi ministru de Finanțe.

Boris Johnson a scris luna trecută, în The Telegraph, că Marea Britanie va putea încheia acorduri de liber-shimb şi cu alte economii în creştere din afara UE.

„Va continua să existe comerţ liber şi acces la piaţa unică”, a scris Boris Johnson, adăugând că nu este „nicio mare grabă” ca Marea Britanie să iasă din UE.

El nu a oferit detalii privind funcţionarea unui astfel de aranjament, dar a sugerat că Marea Britanie nu va accepta circulaţia liberă şi a subliniat că Guvernul va putea implementa o politică privind imigraţia care să se adapteze nevoilor companiilor şi industriei.

Politicianul a dat asigurări că eventualele consecinţe negative ale Brexit sunt exagerate, dar că guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, criticat de unii activişti pro-Brexit înainte de referendum pentru că a subliniat riscurile ieşire din blocul comunitar, nu trebuie să îşi dea demisia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel