Boris Johnson i-a cerut Reginei suspendarea Parlamentului! E oficial

Brexit
Brexit

Boris Johnson i-ar putea cere Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson i-ar putea cere Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul, pentru a nu bloca planul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, conform BBC și Reuters.

„Am înțeles că Regina ar putea fi rugată să suspende Parlamentul astăzi. Ea este în Balmoral. Am o singură sursă. Neconfirmată", a transmis Nick Robinson, jurnalist BBC, prin intermediul unei postări publicate pe Twitter.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a refuzat să excludă ideea suspendării Parlamentului, pentru a lăsa Guvernului toate opțiunile posibile pentru realizarea Brexit.

Suspendarea Parlamentului ar urma să aibă loc în data de 10 septembrie, ceea ce înseamnă că parlamentarii nu vor mai avea timp să adopte decizii care ar împiedica ieșirea din UE la finalul lunii octombrie.

Conform BBC, puțini miniștri erau la curent cu dorința Guvernului de a suspenda Parlamentul, notează Mediafax.

UPDATE:

Boris Johnson a confirmat că i-a cerut Reginei să suspende Parlamentul, începând cu jumătatea lunii septembrie, până la jumătatea lunii octombrie, relatează Dpa.

„În această dimineață am vorbit cu Majestatea Sa Regina pentru a-i cere să oprească sesiunea parlamentară curentă în a doua săptămână a lunii septembrie, înaintea începerii celei de-a doua sesiuni parlamentare în data de 14 octombrie", le-a transmis Boris Johnson parlamentarilor britanici prin intermediul unei scrisori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel