Bomboane Raffaello. Ferrero, obligat să afișeze numărul de bomboane din cutie

Un tribunal din Germania a dispus ca producătorul de dulciuri Ferrero să afișeze numărul bomboanelor din fiecare cutie de Raffaello prezente pe rafturile din Germania, informează The Telegraph.

Germania este binecunoscută pentru hotărârile judecătorești privind chiar și cele mai mici detalii din viața de zi cu zi. Însă, tribunalul din Frankfurt a dus pasiunea acestei țări pentru precizie către noi culmi, săptămâna aceasta, când a obligat producător Ferrero să specifice numărul bomboanelor Raffaello din fiecare cutie vândută în Germania.

Tribunalul a stabilit că producătorul italian de dulciuri încalcă regulamentul Uniunii Europene potrivit căruia numărul de dulciuri aflate într-o cutie trebuie afișat pe ambalaj, precizează sursa citată.

Cazul a fost înaintat tribunalului de Centrul pentru protecția consumatorilor în urma unei sesizări primită de la un consumator individual.

Ferrero, care comercializează cutii Raffaello conținând bomboane ambalate individual afișează în prezent doar cantitatea totală a acestora — în Germania, cutiile de Raffaello având greutatea de 40 de grame, 150 de grame și 230 de grame.

Potrivit regulamentului Uniunii Europene, produsele din ciocolată și înghețata pot fi vândute specificând numai greutatea dacă produsele nu sunt împachetate individual în ambalajul final. Însă, atunci când au propriul lor ambalaj în cadrul cutiei, cantitatea lor trebuie specificată, notează The Telegraph, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel