EXCLUSIV  OUG Toader îl face iar ”penal” pe Orban. Va părăsi șefia PNL?

Parlament
Parlament

PNL ar putea fi aruncat în aer dacă guvernul Dăncilă dă ordonața de urgență pentru rejudecarea proceselor în cazul completurilor ilegale de la Înalta Curte. Ludovic Orban va fi silit să renunțe la conducerea partidului.

Dacă mișcările de stradă nu vor bloca anunțata OUG pentru rejudecarea proceselor de la Înalta Curte, Ludovic Orban va fi nevoit să renunțe la șefia PNL. Liberalii și-au axat strategia pe invocarea luptei anticorupție. Cei acuzați fac un pas în spate sau în lateral, până își clarifică problemele în Justiție, spre deosebire de liderii PSD-ALDE,  a fost formula folosită de comunicatorii partidului. Ludovic Orban s-a lăudat permanent cu pasul în spate pe care l-a făcut ca să lase Justiția să-și urmeze cursul. În cazul în care se reiau toate procesele, se va afla în situația pe care o avea în momentul în care DNA l-a inculpat. Este posibil ca un complet legal constituit să îl condamne, o lovitură devastatoare pentru PNL, în 2020. Sau pentru candidatul partidului la prezidențialele din acest an. 

Citește și: Justiția achită vinovați. reacția lui Chirieac la decizia în cazul Orban

Discursul pro-Justiție al PNL și al lui Iohannis poate fi anulat dacă Orban se agață de funcție. Mai ales că la proces va fi, din nou, mediatizat dosarul, stenogramele compromițătoare pentru Orban etc. Electoratul justițiar s-ar îndrepta spre USR și partidul lui Cioloș. O eventuală participare a PNL sau a lui Orban la protestele anunțate împotriva OUG ar discredita chiar protestele, odată ce liderul PNL se află printre cei implicați, cu un interes personal în blocarea OUG.

Tudorel Toader a explicat luni, care este principiul pe baza căruia se va face ordonanța.

Un lucru pe care nu prea l-ați subliniat, eu m-am referit la toate cauzele pronunțate de către complete nelegal constituite și nu doar la cauzele în care cei judecați au fost condamnați, toate! Condamnați sau achitați, procesele vor trebui să urmeze același regim. O anumită stare de așteptare pot avea cei condamnați, dar, în opinia mea, trebuie să fie preocupați și cei care au fost achitați de către complete nelegal constituite. În cazul acesta, va face contestația cel care l-a trimis în judecată, adică procurorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel