Bomba aruncată de ministrul Educației în scandalul directorilor de școli

Metodologia concursului pentru directorii de unităţi şcolare a fost discutată şi aprobată în septembrie 2015, a precizat, miercuri seară, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru. 

”Există directori care ocupă funcţie de 20 de ani. Este un lucru care nu trebuie acceptat. Prin analogie, un rector al unei universităţi nu poate să aibă decât cel mult două mandate şi cred că ar trebui să reglementăm chestiunea şi la nivelul pre-universitarului în acelaşi fel. Este părerea mea. Metodologia pentru concursul de desemnare a directorilor a fost discutată şi aprobată în septembrie 2015. A fost discutată cu inspectorii, cu sindicatele, a fost acceptată, a fost agreată de către toate părţile care au luat parte la această discuţie.

Potrivit legii, condiţiile care sunt puse acolo sunt condiţii care apar în Legea educaţiei naţionale. Nu sunt condiţii pe care le-am pus eu arbitrat. Pe de altă parte, sunt convins că un concurs, chiar dacă nu este organizat în condiţii perfecte, este mult mai bun decât o desemnare arbitrară prin voinţă politică. Vom reuşi la jumătatea lunii decembrie să avem directori care sunt numiţi în urma unui concurs public, care vor avea un contract de management şi care vor da seamă consiliilor de administraţie şi celor care încheie contractul”, a spus Mircea Dumitru, la Realitatea TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel