Boloș, lămuriri despre conflictul cu Biserica, în timpul audierilor

Marcel Boloș a adus lămuriri legate de conflictul cu Biserica, după ce i s-a solicitat acest lucru în timpul audierilor pentru funcția de ministru al Fondurilor Europene.

Deputatul Simona Bucura (PSD): De ce ați intrat în conflict cu ierarhia bisericească dvs. fiind preot? Ați fost declarat incompatibil în mod repetat de ANI, de ce să avem noi încredere să vă acordăm votul?

"În ceea ce priveşte conflictul cu ierarhia bisericească, nu am avut un conflict, a fost o nerespectare de reguli bisericeşti şi am avut pedeapsa pe care aţi putut-o citi din mass-media. În ceea ce priveşte incompatibilitatea ANI, pe data de 25 martie 2017, ÎCCJ s-a pronunţat definitiv şi irevocabil şi a anulat raportul emis de ANI", a răspuns Marcel Boloș în timpul audierilor.

Marcel Boloş, preot misionar

În 2013, Marcel Boloş era preot misionar și director pentru aplicarea Programului Operaţional Sectorial în cadrul Ministerului Transporturilor. PS Sofronie, "îngrijorat că l-ar putea întrece în popularitate", a transmis un SMS tuturor preoţilor bihoreni în care le spunea ca Boloș să nu mai fie lăsat să slujească în eparhia Bihorului, iar cel ce ignora acest mesaj risca aceeaşi pedeapsă, scrie ebihoreanul.ro.

În 2015, când premierul Cioloș l-a numit pe Marcel Boloș secretar de stat la Transporturi, ANI l-a găsit în incompatibilitate de trei ori. Ministrul avut mai multe funcții în domeniul public. În mai-iunie 2012 Boloş a fost director în Primăria Oradea, la Finanţări Internaţionale şi, în acelaşi timp, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Între 1 ianuarie 2013 - 1 ianuarie 2014, a fost director al aceleaşi direcţii din Primăria Oradea şi director general adjunct în Ministerul Transporturilor. În octombrie - decembrie 2013, Boloş cumulase funcţiile de director general adjunct în Ministerul Transporturilor şi de director general al Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic SA, din sectorul public.

În 2012 acesta vorbea despre motivul pentru care pe vremea comunismului a fost respins de mai multe ori de Seminarul Teologic din Cluj.

"Din păcate, părinţii mei erau activişti de partid, iar Protopopiatul trebuia să îmi dea avizul pentru a putea da examenul la seminar. Ulterior am aflat că avizul a fost negativ, iar încercările mele repetate şi disperate au fost fără rezultat", declara Marcel Boloș pentru bihorenul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel