Bolivia - Cel puţin 2,3 milioane de animale au pierit în incendii

Incendiile care au făcut ravagii pe o suprafaţă de 4 milioane de hectare în Bolivia au provocat, de asemenea, moartea a cel puţin 2,3 milioane de animale şi au distrus în mod ''ireversibil'' o pădure primară endemică, potrivit estimărilor preliminare ale specialiştilor în domeniul mediului, citaţi de AFP.

,,Am consultat biologii din (savana tropicală) Chiquitania şi am depăşit estimarea de 2,3 milioane de animale dispărute în numeroase arii protejate', a declarat miercuri pentru AFP Sandra Quiroga din cadrul departamentul de inginerie de mediu al Universităţii Naţionale din Santa Cruz, situată în estul ţării, zona cea mai afectată de incendii.

Printre animalele afectate se numără specii endemice de cervide şi rozătoare, oceloţi - o felină care trăieşte în America Latină - furnicari, bursuci, pume, tapiri, jaguari, broaşte ţestoase, şopârle, lame, precum şi vieţuitoare acvatice. Media locale au difuzat, de asemenea, imagini cu reptile carbonizate, păsări care zburau către regiunile cruţate de flăcări şi cadavre de animale parţial arse. Daunele provocate faunei din restul ţării nu sunt deocamdată cunoscute.

Incendiile, care au mistuit începând din luna august 4,1 milioane de hectare de pădure şi păşune, au devastat, de asemenea, pădurea primară care se întinde pe aproximativ o sută de hectare din rezervaţia Tucavaca, situată tot în departamentul Santa Cruz. Pădurea este total calcinată, iar pagubele sunt ireversibile. Niciodată ea nu va mai fi ca înainte', s-a plâns Quiroga. În ciuda resurselor umane şi tehnice desfăşurate de autorităţi, incendiile din Bolivia nu se află nici în prezent sub control total.

Activiştii de mediu au acuzat guvernul preşedintelui Evo Morales că a aprobat recent o lege care autorizează creşterea de la 5 la 20 de hectare a suprafeţei de teren ce poate fi defrişată pentru activităţi agricole. Guvernul bolivian a afirmat că incendiile au fost declanşate de secetă, vânturile puternice şi defrişările ilegale.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel