Bolcaș, intervenție peste Orban, în direct. Schimb de replici: Nimeni nu scapă!

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Schimb de replici între Ludovic Orban și avocatul Lucian Bolcaș, în direct la România TV. Discuția celor doi a pornit de la decizia CCR de astăzi prin care completurile de trei judecători de la ÎCCJ au fost declarate ilegale. 

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar putea fi eliberat în urma deciziei luate de Curtea Constituțională a României, președintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns: 

”Decizia de astăzi a Curții Constituționale echivalează practic cu o formă de grațiere mascată pentru oamenii care au fost condamnați de infracțiuni de corupție. (...) Asta urmează să decidă instanța în urma motivării care va fi stabilită, decisă de Curtea Constituțională. Eu astăzi nu pot să îmi imaginez ce argumente juridice pot fi folosite pentru a motiva o asemenea decizie inertă. Să așteptăm motivarea pentru că diavolul se ascunde în amănunte și este posibil ca și în cuprinsul motivării să apară de fapt pretexte procedurale pentru a le permite tuturor celor condamnați prin decizia completurilor de trei să scape de pușcărie”, a susținut Ludovic Orban în direct la România TV. 

Schimb de replici în direct la România TV

Avocatul Lucian Bolcaș l-a contrazis pe Ludovic Orban și a precizat că decizia CCR nu schimbă cu nimic sentința celor condamnați deja.  

Lucian Bolcaș: Nu e așa. Prima idee a asemănării cu o grațiere mascată este absolut falsă. Ceea ce se spune că scapă de condamnare, nimeni nu scapă de condamnare. Cel mult vor avea beneficiul rejudecării acestei cauze, de un complet constituit conform legii pe care Parlamentul a votat-o și pe care Înalta Curte trebuia să o respecte. Nimeni nu scapă de nimic. 

Ludovic Orban: Asta rămâne de văzut. Până una alta... decizia CCR creează premisele pentru ca persoanele condamnate să poată să conteste aceste decizii. 

Lucian Bolcaș: O să fie rejudecați.  

Ludovic Orban: Din punctul meu de vedere, există posibilitatea ca mobilul real al acestei decizii este scăparea din pușcărie a celor ce au fost condamnați. Nu pot să îmi imaginez cum niște oameni care au fost numiți politic... să fie determinați să ia o astfel de decizie inertă, care din punctul meu de vedere nu are nicio bază constituțională și legală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel