Boicot total PSD la şedinţa CGMB, tema Piaţa Victoriei

Şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, convocată la solicitarea PNL şi USR, nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.

Şedinţa extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, convocată la solicitarea PNL şi USR, nu a mai avut loc vineri, în condiţiile în care în sală au fost prezenţi doar 18 consilieri municipali, reprezentanţi ai USR şi PNL.

Solicitarea de convocare a şedinţei a fost semnată de 21 de consilieri generali USR şi PNL. Conform legislaţiei în vigoare, şedinţele CGMB pot fi convocate la solicitarea unei treimi din numărul consilierilor municipali.

Pe ordinea de zi a figurat clarificarea de către primarul Capitalei şi de către directorii instituţiilor din subordinea PMB şi a CGMB a procesului decizional în vederea organizării târgului de Crăciun din Piaţa Victoriei, unde erau organizate proteste de obicei, iniţiativă la care s-a renunţat.

Al doilea punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat punerea la dispoziţia consilierilor generali de către primarul general, PMB, CGMB, Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti - ARCUB şi Inspectoratul Şcolar Bucureşti a tuturor documentelor oficiale care au stat la baza deciziei de a organiza festivalul din Piaţa Victoriei.

Al treilea punct de pe ordinea de zi a fost un proiect iniţiat de consilierii generali USR Roxana Wring, Ana Maria Ciceală, Alexandru Gâdiuţă şi Matei Ţugui, conform căruia Piaţa Victoriei ar urma să devină destinaţie rezervată pentru manifestaţii civice, sindicate etc.

[citeste si]

Pe 2 decembrie, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că mută Festivalul de colinde şi Târgul de Crăciun din Piaţa Victoriei într-o altă locaţie, dar a subliniat că spaţiul public este al tuturor, 'nu poate fi 'rezervat' unui grup constituit ad-hoc sau, dimpotrivă, bine organizat'. Decizia a fost luată după ce, în aceea zi, o parte dintre protestatarii aflaţi în Piaţa Victoriei au intrat în conflict cu angajaţii Primăriei Capitalei care amenajau târgul de sărbători, au împins gardurile de protecţie şi au încercat să intre pe partea carosabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel