Bogdan Trif, atac la ANAT: Ar trebui să-și ceară scuze

Ministrul Turismului, Bogdan Trif
Ministrul Turismului, Bogdan Trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, afirmă că nu a jignit atunci când a luat apărarea românilor păgubiţi şi se declară neplăcut surprins de modul de abordare al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Ministrul spune că se încearcă mutarea atenţiei publicului de la adevărata problemă, respectiv protecţia 100% a turiştilor, către o pretinsă jignire a agenţiilor de turism. 'Am primit în ultimele săptămâni tot felul de semnale de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism referitoare la deserviciile pe care le-ar aduce agenţiilor de turism transpunerea directivei europene care vizează garantarea 100% a pachetelor turistice.

Mai nou, ANAT reacţionează la declaraţiile pe care le-am făcut şi mă acuză că am jignit reprezentanţii agenţiilor de turism că aş fi dezinformat publicul din România şi pentru aceste lucruri ar trebui să-mi cer scuze. Înainte de toate am să fiu, din nou, foarte clar şi foarte ferm în ceea ce priveşte declaraţiile pe care le-am făcut până acum. Nu am niciun motiv să-mi retrag declaraţiile prin care m-am referit la acei 'şmecheri care îi ţepuiesc pe românii de bună credinţă' şi cu atât mai mult să-mi cer scuze, pentru că nu am vorbit despre întreaga breaslă şi am specificat acest lucru în fiecare intervenţie a mea.

Am dat exemple concrete, inclusiv nume de societăţi care au intrat în insolvenţă după ce au încasat banii de la turişti, astfel încât clienţii acestora au rămas şi fără bani şi fără vacanţe. Am vorbit despre situaţii care au fost deja mediatizate, cazul OMNIA, de exemplu, unde prejudiciul a fost de ordinul milioanelor de euro. În plus, s-a dovedit că agenţiile care au 'ţepuit' turiştii au folosit banii în alte scopuri decât acela de a achita vacanţele promise', a afirmat ministrul într-un comunicat al PSD Sibiu. Acesta a subliniat că ar fi aşteptat ca ANAT să îşi ceară scuze în numele agenţiilor care 'i-au înşelat' pe turişti, cu atât mai mult cu cât şi în 2018 au fost patru agenţii ce au cerut insolvenţa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel