EXCLUSIV  Bogdan Oprea, preşedintele BGS, despre un fenomen periculos în România: Trebuia să intervenim

violenta
violenta

Bogdan Oprea, preşedintele BGS, a vorbit, în cadrul emisiunii "Jungla urbană" de la DC News, despre un fenomen care nu putea fi controlat de către poliţişti şi care a fost contracarat de către firmele de securitate.

Bogdan Oprea, preşedintele BGS, a vorbit despre violenţa domestică, acest fenomen care, din cauza barierelor legislative, nu putea fi ţinut sub control de către poliţişti, motiv pentru care companiile de protecţie şi pază au intervenit în contracararea sa. Interlocutorul lui Liviu Harbuz a vorbit şi despre contribuţia pe care a avut-o BGS la scăderea criminalităţii, chiar a violenţei domestice.

"Avem un program referitor la violenţa domestică. Am văzut suficient de multe femei bătute, agresate, chiar omorâte de către soţi sau concubini. Poliţia era într-o imposibilitate legală de a interveni şi am considerat că noi putem interveni pentru protecţia persoanelor respective.

Noi şi poliţia ne-am completat unii pe alţii. Poliţia are o activitate specifică, nu poate proteja obiective. Chiar jandarmii pot proteja doar anumite obiective. […] Ca atare, aici intervin firmele private, aşa cum suntem noi. Considerăm că am ajutat societatea civilă prin faptul că, în fiecare lună, 60-70 de infractori sunt prinşi în flagrant delict de către echipele de intervenţie şi predaţi poliţiei", a explicat Bogdan Oprea.

Urmăreşte declaraţiile lui Bogdan Oprea, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel