Urmărește emisiunea live


Bogdan Mușatescu, actor, a murit

Actorul Teatrului Naţional Bucureşti Bogdan Muşatescu, fiul dramaturgului şi umoristului Tudor Muşatescu, a murit, a anunţat actorul Mihai Mălaimare, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

"Anul începe rău, cu moartea colegului meu de Naţional, Bogdan Muşatescu, un om de o rară frumuseţe sufletească, om care a îndurat cu o extraordinară demnitate povara celebrităţii numelui său şi care a câştigat bătălia pe care a dus-o permanent cu sine. Într-o echipă de tineri cum eram noi la Naţional, Bobi făcea legătura dintre generaţii şi dintre noi înşine. Să-l aibă Dumnezeu în grija sa!", a scris actorul pe pagina de socializare. 

Şi actorul Eugen Cristea şi-a exprimat părerea de rău într-un comentariu la postarea lui Mihai Mălaimare.

"Este actorul şi inegalabilul prieten care m-a întâmpinat în cabina Naţionalului în 1981, la debut. E primul care m-a condus pe scenă în neuitatul spectacol 'Gimnastică sentimentală'. Am jucat alături de Bogdan în nenumărate producţii ale TNB. Un om de o rară şi aleasă frumuseţe sufletească. Dumnezeu să-l odihnească!", a spus actorul. 

Pe site-ul Teatrului Naţional se precizează că înmormântarea artistului va avea loc pe 5 ianuarie, la cimitirul Bellu. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului se află depus la capela Cimitirului Bellu. 

Conform biografiei prezentată pe site-ul Teatrului Naţional, primul rol al lui Bogdan Muşatescu a fost Pajul, din spectacolul "Maria Stuart" de Friedrich Schiller, în regia Miron Nicolescu, în anul 1964, urmat de roluri în spectacole semnate de Sică Alexandrescu, Moni Ghelerter, Horea Popescu, Radu Penciulescu, Ion Cojar, Grigore Gonţa, Victor Ioan Frunză, Felix Alexa. El a mai avut şi alte roluri în teatru radiofonic şi în televiziune. A fost, de asemenea, asistent de regie, în 1983, la spectacole regizate de Grigore Gonţa şi Mihai Berechet, notează Agepres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel