Bogdan Gigină, audieri DNA. Șeful Poliției: Se putea fără antemergător

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Fostul șef al Poliției Rutiere Lucian Diniță a afirmat marți, după ce a fost audiat la DNA în dosarul morții lui Bogdan Gigină, că în seara producerii accidentului în care acesta și-a pierdut viața se putea constitui o coloană oficială fără un antemergător motociclist, "dacă mai ai un pic de omenie".

Întrebat de jurnaliști la ieșirea din sediul DNA dacă se putea constitui o coloană oficială fără un antemergător motociclist, ținând cont de condițiile meteorologice, Lucian Diniță a răspuns: "Da. Cred că da, dacă mai ai un pic de omenie, așa. E același lucru ca și cum ai ține un agent de poliție rutieră în stradă pe vremea asta câinoasă să dirijeze de dimineață de la opt până după-masă la patru. Cam cum credeți că e? Și nu au voie la pelerină".

Cu privire la un eventual refuz al polițistului Bogdan Gigină de a face parte din coloana oficială, Diniță a precizat că motociclistul putea fi sancționat dacă nu avea aprobare.

"Putea să fie sancționat atât timp cât pleca fără aprobare din post. (...) Dar cineva trebuia s-o aprobe, cineva trebuia să fie cerebral la momentul la respectiv", a spus fostul șef al Poliției Rutiere.

Anterior, la sosirea la DNA, Diniță a afirmat că regulamentul de aplicare a ordonanței de urgență privind circulația pe drumurile publice prevede că "orice ministru poate, la cerere, să fie însoțit de echipaje specializate ale Poliției Rutiere", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel