Bogdan Gheorghiu, aviz favorabil pentru funcția de ministru al Culturii

Investire Guvern Orban - ședința birourilor permanente
Investire Guvern Orban - ședința birourilor permanente

Bogdan Gheorghiu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Culturii.

Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a primit, marți, aviz favorabil în ședința comisiilor reunite pentru cultură ale Parlamentului. Au fost 14 voturi „pentru", cinci „împotrivă" și șase abțineri, citează Mediafax.

În cadrul comisiilor pentru cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului liberalul a fost audiat, fiindu-i puse întrebări despre Roșia Montană, reabilitarea Muzeului Național de Istorie, Institutul Cultural Român sau măsurile pentru creșterea consumului de cultură în mediul rural, în condițiile în care sunt discrepanțe mari față de mediul urban.

Portofoliu subțire


Social-democrații i-au reproșat ministrul propus pentru portofoliul Cultură că este cam „subțire" programul PNL, în ceea ce privește domeniul culturii.

De exemplu, deputatul PSD Beatrice Tudor i-a spus lui Bogdan Gheorghiu că în program nu se regăsește nimic despre Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune, în timp ce senatorul PSD Lucian Romașcanu i-a spus că nu există cifre prevăzute, nici măcar cu aproximație privind măsurile pe care vrea să le ia dacă va fi la conducerea Ministerului Culturii.

Marți și miercuri sunt audiați toți cei 16 miniștri cu portofoliu nominalizați în Cabinetul Orban în comisiile parlamentare, urmând ca votul pentru învestirea Guvernului să fie dat, lunea viitoare, într-un plen reunit care începe la ora 14.00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel