Bogdan Drăghici, președintele T.A.T.A., acuzat că și-a violat fiica minoră, rămâne în arest

Andrei Itu / 29 aug 2019 / 15:08
Bogdan Drăghici şi Ana Măiţă
Bogdan Drăghici şi Ana Măiţă

Cererea de eliberare a lui Bogdan Drăghici a fost respinsă.

Amintim faptul că pe data de 21 august 2019 un magistrat de la Judecătoria Sectorului 2 a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Asociaţiei TATA, Bogdan Drăghici, reţinut de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală. 

Instanţa a admis propunerea de arestare preventivă făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care îl acuză pe Bogdan Drăghici că şi-a agresat sexual fiica, care este minoră. Conform informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată, soţia lui Bogdan Drăghici a solicitat în luna iulie emiterea unui ordin de protecţie, în numele unei fiice minore, împotriva tatălui. Cererea a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5, apelul aflându-se pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Un alt dosar, referitor la nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 5 pe 12 iulie, încă nefiind stabilit un termen de judecată. Bogdan Drăghici este preşedintele Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA).

Avocata mamei fetei a depus mai multe plângeri la poliție, iar anchetatorii au deschis dosar penal. Este vorba despre una dintre fetele lui Bogdan Drăghici, pe care ar fi agresat-o sexual când avea doar 10 ani, în urmă cu aproximativ 4-5 ani. Nu se cunoaște încă dacă mama fetei a aflat abia acum despre agresiunile bărbatului sau dacă sunt plângeri mai vechi, neluate în seamă. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Președintele T.A.T.A este în Arestul Central.

Bogdan Drăghici este cunoscut drept promotor al drepturilor taţilor şi al unor proiecte antidiscriminare. El nu a rescunoscut faptele de care este acuzat, dar anchetatorii spun că au dovezi ale violurilor comisie de acesta, mai transmite sursa citată. 

VEZI ȘI Bogdan Drăghici, președintele T.A.T.A., acuzații GRAVE. Patru fete agresate sexual în opt ani