Bogdan Chirieac: Totul se năruie. Actualul Guvern e în pericol

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit în direct la un post de televizune despre decizia lui Klaus Iohannis de a respinge propunerile venite din partea premierului Viorca Dăncilă dar și despre negocierile din Parlament asupra actualului Guvern.

"Este vorba de o respingere și trimiterea Guvernului în fața Parlamentului. Dacă se întâmplă ceva, ar fi din cauza Parlamentului. Dar în Paralament se poate negocia, chiar dacă ALDE și Pro România au candidatul lor la prezidențiale, se mai poate negocia pe voturi. Situația politică este instabilă în acest moment, din toate punctele de vedere. Președintele continuă să respingă orice, Guvernul era în efortul de a conduce și de a avea niște rezultate stabilite și de Eurostat acum. Totul se năruie odată cu campania la prezidențiale în România. Inclusiv actualul Guvern. Actualul Guvern e în pericol. Ideea e dacă rămâne acest Guvern până la prezidențiale sau s-ar putea să avem un Guvern interimar înainte de alegerile prezidențiale, mai precis, după 10 octombrie. Știți că Guvernul, chiar picat în Parlament, rămâne 45 de zile interimar. Nu spun că se va întâmpla asta, pentru că există o mare capacitate de negociere din partea doamnei Dăncilă, dar există acest risc. Și după prezidențiale să vedem ce se va întâmpla. Oricum jocul la prezidențiale s-a complicat enorm prin intrarea lui Mircea Diaconu în cursă și cred că s-a șubrezit mult poziția președintelui Klaus Iohannis. Tocmai din cauza asta e foarte tranșant cu PSD-ul acum, în speranța că își va atrage votanți în primul tur. Problema lui Klaus Iohannis este în special turul întâi, nu turul doi” a spus Bogdan Chirieac, la România TV. 

A făcut progrese remarcabile

Întrebat dacă vede un viitor comun, de lungă durată, între Pro România și ALDE, Bogdan Chirieac a răspuns:

"Da, în opinia mea, ALDE se topește în Pro România. E o nouă formațiune politică. Sunt două personalități puternice, care sunt co-președinți ai alianței, Sorin Cîmpeanu, Norica Nicolai și nu aveți ce să reproșați, nici unuia, nici altuia. Să vedem. Sigur că importă comportamentul de aici în colo, capacitatea de comunicare cu publicul. În același timp, doamna Dăncilă a făcut progrese remarcabile pentru funcția de prim-ministru. Chiar și detractorii cei mai aprigi pot face un pas să se uite la Dăncilă acum un an și la Dăncilă acum, ca om de stat. Eu repet, există în continuare capacitatea de negociere pentru rămânerea actualului Guvern la putere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel