Bogdan Burcea, noul selecționer al naționalei de handbal feminin a României

Turneul Golden League: România - Danemarca, scor final
Turneul Golden League: România - Danemarca, scor final

Bogdan Burcea a fost validat joi în funcția de selecționer al naționalei feminine de de handbal, în unanimitate în urma votului exprimat în Consiliul de Administrație.

Antrenorul de la SCM Craiova va fi ajutat de fostul mare internațional, Robert Licu, care va avea drepturi și responsabilități egale. Noul staff tehnic al naționalei își începe activitatea luni, când tricolorele se vor aduna pentru un stagiu de 4 zile în București. Obiectivele vor fi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și o clasare pe locurile 1-6 la Campionatul European, programat la sfârșitul anului în Norvegia și Danemarca.

Nominalizarea lui Bogdan Burcea era cunoscută încă de acum 2 zile, după ce a primit votul în Comisia Tehnică – Subcomisia de senioare. Surpriza de ultim momente este cooptarea lui Robert Licu în staff. Propunerea a venit din partea președintelui FR de Handbal, Alexandru Dedu. „Stânga” de fier a naționalei masculine este cursant la Master Coach, așadar, staff-ul se încadrează și în regulament. Deci, fiecare parte, antrenori și federație, au venit cu câte o propunere.

Prima mare provocare pentru tandemul Bogdan Burcea – Robert Licu va fi turneul preolimpic din 20-22 martie, când România va înfrunta Norvegia, Muntenegru și Kazakhstan la Podgorica. Primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel