Boeing, ţinta unui scandal imens. Pasagerii ar putea rămâne fără oxigen în avion

Boeing 737 NG
Boeing 737 NG

Boeing se află în mijlocul unui nou scandal, confruntându-se cu acuzaţii din partea unui fost inginer, care reclamă probleme grave la avioanele 787 Dreamliner, la compartimentul alimentării cu oxigen.

John Barnett, fost inginer de control al calității la fabrica Boeing din Carolina de Sud, a declarat pentru BBC că, în timp ce inspecta avioanele, a găsit butelii de oxigen defecte. Acesta a lucrat la uzina din North Charleston timp de 32 de ani și a ieşit la pensie în martie 2017, dar se află într-un proces cu Boeing, susținând că plângerile sale cu privire la problemele de calitate şi pe care compania nu le-a văzut cu ochi buni, l-au împiedicat să avanseze în carieră, scrie Romaniatv.net. 

Concret, John Barnett a povestit la BBC că în 2016 a constatat că atunci când măştile de oxigen de pe avioanele 787 Dreamliner coborau în caz de urgenţă, ele nu puteau asigura necesarul de oxigen pasagerilor. El spune că din 300 de sisteme verificate, 75 nu funcţionau normal, ceea ce înseamnă o rată de 25% de nefuncţionalitate, foarte mare în condiţiile de siguranţă care ar trebui să existe într-o aeronavă care zboară la 13.000 de metri.

Boeing se apără

Un purtător de cuvânt al Boeing a declarat pentru Business Insider că toate buteliile individuale de oxigen sunt testate de mai multe ori înainte de livrare și a intra în serviciu și "dacă în orice moment sistemul sau un subcomponent nu trece testul, acesta nu rămâne în avion, el fiind înlocuit".

Totuşi, la începutul acestei luni, compania rusă Aeroflot a renunţat la achiziţionarea a 22 de avioane 787 Dreamliner, un contract care i-ar fi adus Boeing 5,5 miliarde dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel