Boeing, decizie radicală. Producţia unui aparat de zbor ar putea fi oprită

Boeing
Boeing

Compania de avioane Boeing ar putea opri producţia unora dintre aparatele de zbor, din cauza pierderilor uriaşe pe care le înregistrează. 

Boeing a avertizat că ar trebui să oprească producția avionului 737 Max dacă acesta va mai fi meținut la sol, în condițiile în care compania a suferit cele mai mari pierderi trimestriale înregistrate vreodată, de 3,4 miliarde dolari.

În cazul în care autoritățile de reglementare din lume vor interzice zborurile cu 737 Max, Boeing a spus că va lua în considerare reducerea sau închiderea producției de 737 Max în întregime. Cu toate acestea, șeful Boeing, Dennis Muilenburg, este convins că avionul va reveni în aer până în octombrie, conform Mediafax. 

"În timp ce eforturile noastre de a susține revenirea 737 Max în condiții de siguranță vor continua, no vom concentra și asupra planurilor de producție. Ar putea fi necesar să luăm în considerare posibilele reduceri ale producției, sau alte opțiuni, inclusiv oprirea temporară a producției Max", a declarat Dennis Muilenburg.

Aparatul, interzis anul acesta

Zborurile cu avioane 737 Max au fost interzise în martie, după un accident cu un aparat al companiei Ethiopian Airlines, în care au pierit 157 de persoane. Cinci luni mai devreme, 189 de persoane au fost ucise când un Boeing 737 Max operat de Lion Air s-a prăbușit.

Pe măsură ce investigațiile privind cele două accidente continuă, Boeing lucrează la soluții pentru software-ul de control al zborului Mcas, precum și alte probleme identificate de autoritățile de reglementare, inclusiv Administrația Federală a Aviației din SUA. Boeing are clienți în 150 de țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel