Bodog: Se reduce finanțarea spitalelor publice. De unde se vor mai plăti medicii de la stat?

Florian Bodog
Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog atrage atenția că, odată ce spitalele private vor putea accesa oricând bani din programele de sănătate, atunci finanțarea spitalelor publice va fi redusă. Acesta întreabă Guvernul Orban din ce bani vor mai fi plătiți medicii care lucrează la stat.

„Ceea ce nu se spune este faptul că acești bani care vor pleca înspre zona privată vor pleca de la spitalele publice, pentru că banii alocați pentru programele de sănătate sunt mai puțini, nu mai mulți decât în anii anteriori. Și dacă ar fi egali cu anii anteriori, practic se reduce finanțarea spitalelor publice. Cui folosește această măsură? Dacă folosește pacientului este foarte bine", a spus senatorul PSD Florian Bodog, la Digi24.


Fostul ministru al Sănătății întreabă Guvernul Orban din ce bani vor fi plătiți medicii care lucrează la stat, odată cu reducerea finanțării spitalelor publice.


„Acești bani din programele de sănătate sunt repartizați pe județe. Din acești bani se finanțează spitalele publice și parțial spitale private. În momentul în care va crește ponderea de finanțare pe zona de privat, atunci spitalele publice își vor reduce cu sumele respective bugetele pe care și le-au preconizat la începutul anului. De unde se vor plăti medicii care lucrează în spitalele publice și ce impact va avea asupra pacientului? ", a adăugat Bodog.


Senatorul PSD se întreabă, totodată, dacă Guvernul a făcut o evaluare a impactului pe care măsurile din ordonanță le vor avea asupra spitalelor publice.


„Eu l-aș întreba pe ministrul Sănătății și pe cei care s-au ocupat de acest lucru dacă au făcut o evaluare a impactului pe care această măsură o va avea asupra spitalelor publice", a subliniat Bodog, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel