Bobotează: Slujbele de pe Faleza Dunării la Brăila și din Portul Tomis, anulate

Evenimentele programate de Bobotează pe Faleza Dunării din Brăila se anulează din cauza viscolului puternic, potrivit informaţiilor furnizate de primarul municipiului, Marian Dragomir. De asemenea, tradiționala procesiune religioasă și slujba de Sfințire mare a apei Mării Negre, ce urma să se țină în Portul Tomis, a fost anulată.


'Sfinţirea apei se va face la ora 10,45, la Catedrală. Evenimentele programate pe Faleză se anulează, deoarece la scenă este viscol puternic. Înotătorii nu vor mai avea ocazia să recupereze crucea din Dunăre, deoarece valurile puternice le vor pune viaţa în pericol. Nu se vede absolut nimic şi trebuie să punem pe primul plan viaţa şi sănătatea oamenilor', a afirmat Dragomir, potrivit Agerpres.

Potrivit edilului, 24 de sărăriţe ale societăţilor RER, ECO şi Braicata acţionează pe străzile din municipiul Brăila încă de la ora 3,00, dar 'zăpada este viscolită înapoi străzile pe care am dat cu sare'.

Citește și: COD ROȘU de VISCOL puternic și ninsori la Buzău și alte cinci județe

Din cauza condițiilor meteorologice s-a decis anularea tradiționalei procesiuni religioase și a slujbei de Sfințire mare a apei Mării Negre, ce urma să se țină în Portul Tomis, a declarat pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că gerul a înghețat până și Agheasma Mare îmbuteliată în cele 17.000 de peturi, ce urmau să fie oferite credincioșilor, în cursul procesiunii de Bobotează.

Citește și: Botezul Mântuitorului, Regii Magi şi Befana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel