BOALA SECOLULUI: Peste două milioane de români au fost deja afectați

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Pe lângă Alzheimer și Parkinson, cercetătorii au anunțat că depresia este următoarea "boală a secolului". Problemele economice se arată a fi principalele cauze care duc la creșterea semnificativă a riscului de depresie, boală de care suferă deja peste două milioane de români.

Centrul de consiliere şi educare pentru sănătate a anunțat că tinerii de azi sunt mai depresivi decât cei din generaţiile anterioare, iar cercetătorii atenționează că netratată la timp, depresia poate duce la sinucidere. Rapoartele arată că, anual, un milion de oameni decid să-și pună astfel capăt zilelor. 

Conform comunicatului de presă, peste 350 de milioane de persoane din întreaga lume şi peste două milioane de români suferă de depresie, iar numărul persoanele care intră în depresie este într-o creştere alarmantă, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prezentat de Centrul de consiliere şi educare pentru sănătate.

Citește și: Boala de care suferă 48 de milioane de oameni depistată printr-o simplă analiză de sânge 


În opinia specialiştilor, factorii declanşatori ai "bolii secolului" sunt diferiţi în prezent faţă de acum câteva decenii, deoarece tehnologia a evoluat, oamenii duc lipsă de mișcare, se cufundă în monotonie, iar un factor decisic este rata divorțurilor, care a crescut semnificativ în ultimii ani.

"Tinerii de azi se confruntă cu efectul unei rate crescute a divorţurilor, cu efectul plecării părinţilor la muncă în străinătate, cu încercarea aproape disperată câteodată de a fi la înălţimea cerinţelor societăţii de consum - haine de firmă, telefoane deştepte, tot ce acum este apreciat şi înainte nici măcar nu exista", afirmă psihologul Mihaela Sârbu, preşedintele Centrului de consiliere şi educare pentru sănătate.

Psihologii au precizat că o persoană care a intrat în depresie poate fi ajutată prin acceptarea ei fără a fi criticată, prin oferirea afecțiunii și a atenției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel