Boala mileniului III duce la suicid. Metodă simplă de vindecare

Intr-o lume in care tehnologia ne permite sa comunicam cu persoane aflate in orice punct al Planetei, paradoxal, oamenii se simt din ce in ce mai singuri si sunt tot mai predispusi sa intre in depresie.

Un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii estimeaza ca 350 de milioane de persoane din intreaga lume sunt afectate de "boala mileniului III". Femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa dezvolte stari depresive, iar daca nu este tratata la timp, boala poate conduce la suicid (800.000 de oameni se sinucid anual din cauza depresiei, boala fiind a doua cauza de suicid in randul tinerilor de 15-29 de ani).

Cu toate ca exista tratament medicamentos pentru a inlatura starile de depresie, Angela Nutu – vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza afirma ca medicamentele trateaza doar aspectul somatic al bolii, si nu cauza psihologica primara care a condus la aceasta conditie. In timp, anti-depresivele devin ineficiente deoarece trupul devine imun la ele.

Cum putem trata depresia?

Cea mai eficienta metoda de ameliorare a starilor depresive este miscarea fizica. Este de asemenea si cea mai ieftina si independenta de orice alti factori. Acest lucru elibereaza in organismul nostru endorfina si adrenalina care, in timp duc la anihiliarea oricarui simptom al depresiei.

Iata cateva exemple de comportamente pe care le poti realiza cu usurinta pentru a obtine aceste efecte:

Cand mergi pe strada, cauta sa privesti varful cladirilor, astfel incat capul sa fie lasat usor pe spate, fara sa pierzi, desigur, contactul cu spatiul prin care te deplasezi;

[citeste si]

Stand in picioare, priveste un punct la aproximativ 70 cm in fata ta, aflat pe asfalt sau podea. Acel punct reprezinta simbolic problema cu care te confrunti. Priveste-o de sus, cu atitudinea „de sus" si vezi cum o percepi de aici, de deasupra.

Apoi, flexeaza genunchii si coboara trunchiul, fiind pe vine si priveste acum acelasi punct/problema, de la acest nivel. Repeta de 20 de ori, RAPID! Ultima pozitie va fi cea superioara!

Stand in picioare, ridica mainile drept in sus, ca si cum ai vrea sa apuci ceva care se afla la varfurile degetelor si apoi, te lasi usor in spate, cu grija, indoindu-te de la mijloc, astfel incat sa simti o tensiune usoara, placuta, la nivelul mijlocului, fara sa exagerezi. Aceasta tehnica activeaza foarte puternic glandele suprarenale.

Gandeste-te la problema cu care te confrunti, tinand intre dinti un creion sau un pix si in acelasi timp formuleaza-ti in gand aceasta problema in termeni vagi sau chiar pozitivi. Observa cum se modifica starea ta. (Poti sa lasi capul usor pe spate cand faci acest lucru).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel