Boala hikikomori: Un MILION de japonezi stau baricadați în camerele lor. Criză socială extremă

Japonia se confruntă cu o criză socială și de sănătate în creștere: tot mai mulți japonezi se închid în dormitoarele lor.

Vorbim despre aproximativ un milion de cetățeni japonezi, în special bărbați. Profesioniștii japonezi în domeniul sănătății sunt în panică și caută să oprească următoarea generație care ar urma să se baricadeze în propriile camere. Ei se tem că situația se va înrăutăți.

Boala se numește hikikomori. Afectează în special adolescenții. Ei evită contactul social, într-un mod anormal.

În The Sun, este publicat cazul unui băiat care a suferit de această boală: el dormea ziua și noaptea stătea pe Internet. A durat această situație trei ani. Yuto are doar 18 ani și spune că prin baricadare și refuzul de a comunica cu familia și prietenii pierzi contactul cu realitatea. În cei trei ani în care a stat baricadat, mânca foarte devreme, pentru a nu intra în contact cu vreun membru al familiei. Despre momentele prin care a trecut, tânărul de 18 ani mai spune că "știam că nu e normal, dar nu voiam să schimb nimic. Mă simțeam în siguranță". Yuto a ieșit din camera sa în urmă cu 18 luni când a simțit dorința să călătorească și să muncească în străinătate. 

Doctorul Takahiro Kato este unul dintre puținii doctori care tratează hikikomori. Explicând fenomenul, doctorul a spus că la această situație conduce un puternic sentiment de jenă și dependența de mamă. El a adăugat că boala nu este numai una psihică. Medicul conduce o echipă de investigare de la o universitate pentru a găsi ce stă la baza acestui fenomen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel