BNR respinge acuzațiile aduse. APEL de ultimă oră

BNR
BNR

Banca Naţională a României respinge ferm, ca nefondate, acuzaţiile aduse de unele persoane privind lipsa de transparenţă a băncii în legătură cu administrarea rezervei internaţionale a României şi cu deosebire a celei de aur.

Într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt, Dan Suciu, se precizează că rapoartele anuale ale băncii, prezentate public începând cu anul 1991, au prezentat în detaliu situaţia rezervelor internaţionale ale Românei. Ultimul raport anual, aferent anului 2017, cuprinde şi un capitol special despre Evoluţia stocului de aur în perioada 1990 - 2017.

BNR face un apel către toţi cei care abordează subiecte legate de rezerva naţională a României să consulte documentele oficiale, pentru informaţii detaliate în legătură cu această temă.

"Punerea sub semnul întrebării a rezervei de aur sau a celei internaţionale a României nu este doar un semn de ignorare a realităţii, de sfidare a logicii economice şi a practicilor prudenţiale internaţionale, ci şi o formă de răspândire a unor informaţii false" - se mai precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel