BMW anunță trecerea la motoare electrice

bmw
bmw

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) intenţionează să lanseze versiunea electrică a celebrelor modele BMW 3 Series, o decizie menită să ţină la distanţă rivala Tesla, a anunţat publicaţia germană Handelsblatt, transmit Reuters şi Bloomberg. 

Producătorul auto german va prezenta sedanul electric în septembrie, la Salonul auto de la Frankfurt. 

Modelul 3 series, va avea o autonomie de 400 de km şi ar urma să concureze direct Model 3 de la Tesla, susţine Handelsblatt. Reprezentanţii BMW nu au comentat informaţia. 

Producţia sedanului electric al Tesla ar urma să înceapă zilele următoare, dar compania a primit deja aproximativ 400.000 de precomenzi. Succesul a făcut din Tesla cel mai valoros producător auto din SUA, cu o capitalizare de piaţă de 54 miliarde de euro, aproape de rivala germană BMW. 

Luna trecută, BMW a anunţat că îşi va majora semnificativ capacitatea de producţie pe plan global şi va investi în vehiculele electrice, în dorinţa de a domina piaţa de automobile de lux. 

Mercedes detronează BMW

BMW a pierdut anul trecut titlul de cel mai mare producător de automobile de lux din lume în favoarea Mercedes-Benz, încheindu-şi dominaţia de peste un deceniu. Brandul BMW a anunţat recent că vânzările sale au crescut cu 5,2% în 2016, la 2.003.359 autoturisme, cu aproximativ 80.000 mai puţine decât Mercedes, divizia de automobile de lux a grupului german Daimler, care a livrat 2.083.888 vehicule, un avans de 11,3% faţă de 2015. Pe locul trei în topul producătorilor de automobile de lux s-a clasat Audi, care a livrat anul trecut 1,87 milioane de vehicule, în creştere cu 3,8% faţă de 2015. 

Până la sfârşitul lui 2018, vor fi lansate 40 de modele noi sau restilizate, a anunţat directorul general Harald Kruger. Acesta a precizat că în următorii cinci ani capacitatea de producţie a BMW va creşte la aproximativ trei milioane de vehicule pe an, de la 2,4 milioane în prezent. 

Compania se aşteaptă la vânzări mai ridicate în 2017, datorită modelelor BMW 3 Series, BMW 5-Series şi Mini Countryman, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel