BNS continuă protestele la nivel naţional

Protestele continua in tara
Protestele continua in tara

Blocul Naţional Sindical (BNS) şi organizaţiile membre anunţă continuarea protestelor, dacă Executivul va transpune în fapt transferul contribuţiilor sociale "aproape exclusiv în sarcina salariaţilor", a anunţat marţi organizaţia sindicală într-un comunicat de presă transmis Agerpres

Astfel, după protestul organizat marţi, 7 noiembrie, la Dacia, pe platforma Mioveni, vor fi programate acţiuni similare până la data de 15 octombrie 2017.

Calendarul acţiunilor de protest continuă miercuri, 8 noiembrie, de la ora 16:00, când aproximativ 1.000 de membri de sindicat se vor afla în faţa sediului Prefecturii Constanţa. De asemenea, joi, 9 noiembrie, începând cu ora 15:00, circa 1.000 de membri BNS vor protesta la Oradea, în faţa sediului Prefecturii Bihor, iar de la ora 16:00 aproximativ 1.500 de sindicalişti vor porni în marş de la Gara de Sud din Ploieşti până la Prefectura Prahova. Mitingul propriu-zis se va derula începând cu 16:30, la sediul Prefecturii.

Potrivit sursei citate, vineri, 10 noiembrie, de la ora 14:00, un număr de 1.500 de membri de sindicat vor protesta la Timişoara, în faţa sediului Prefecturii Timiş, iar în data de 15 noiembrie, începând cu ora 16:00, aproape 1.000 de participanţi vor protesta la Cluj Napoca.

"Acţiunile de protest au ca temă centrală transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, dar vizează şi teme de interes pentru organizaţiile membre BNS, cum ar fi modificarea legii 62/2011 privind dialogul social sau construcţia autostrăzii Piteşti - Sibiu", notează BNS. Organizaţia sindicală menţionează faptul că activităţi de pregătire a acţiunilor de protest se desfăşoară şi în cadrul altor filiale ale Blocului Naţional Sindical.

Premierul Mihai Tudose a declarat marţi că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face prin ordonanţă de urgenţă, în şedinţa de Guvern de miercuri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel