Blocare buget. Budăi - Iohannis, discuții: Nu vrem să panicăm oamenii, dar...

Ministrul Budăi
Ministrul Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avertizat ceea ce se poate întâmpla dacă nu este promulgată mai repede Legea bugetului pentru anul 2019.

Problema aici, din punctul de vedere al Ministerului Muncii, este că nu putem încheia convenții noi până la apariția bugetului, iar acest lucru ne duce și la o slabă absorție a fondurilor europene. Problema este că, acum, convențiile pe care le avem în vigoare, le plătim, dar nu putem încheia convenții noi, nu putem crea locuri de muncă noi, nu putem califica personal și nu putem da o gură de oxigen mediului de afaceri', a declarat Ministrul Muncii, Marius Budăi, în emisiunea Previziuni, de la Antena 3.

Nu îmi permit să discut personal cu Iohannis

Întrebat de Nadina Câmpean dacă a încercat un dialog cu președintele Klaus Iohannis pe tema bugetului, ministrul Muncii a declarat că nu își permite personal să discute cu acesta, lucru de care se ocupă prim-ministrul.

Eu cred că vom avea buget în cel mai scurt termen. Nu îmi permit să discut eu personal cu domnul președinte. Doamna premier poartă discuțiile a spus ministrul. 

Budăi a continuat: Pentru a pune adevărul în matca lui, vă spun că nu putem crea convenții noi, locuri de muncă noi. Nu aș vrea să panicăm oamenii, dar nici mediul de afaceri care are convenții încheiate cu Ministerul Muncii, prin Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă, dar nu putem încheia noi convenții cu angajatorii.

Vezi și: Teodorovici, despre Iohannis: Deja sare calul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel