Blocaj la Guvern după ce Klaus Iohannis a semnat demisiile miniştrilor ALDE

Mihai Ciobanu / 30 aug 2019 / 12:51
Guvernul Dăncilă
Guvernul Dăncilă

Blocaj la Palatul Victoria după ce Klaus Iohannis a semnat demisiile miniştrilor ALDE. 

Potrivit Antena 3, activitate Guvernului ar putea fi blocată după ce preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisiile miniştrilor ALDE. Aceasta din cauză că o parte dintre aceştia nu şi-au lăsat drept de delegare pentru secretarii de stat.

Practic nu au delegat pe nimeni care să fie delegat la şedinţele de Guvern, iar secretarii de stat în prezent nu se pot ocupa decât de partea administrativă la nivelul ministerelor, adică la funcţionarea curentă. Însă ministerele nu pot fi reprezentate la şedinţa de Guvern, anunţă Antena 3. 

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august, următoarele decrete:

- Decret prin care se ia act de demisia doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

- Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

- Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relația cu Parlamentul, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.