Blocaj în turism. România riscă infrigement

Fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, a scris pe Facebook că România riscă infringementul din cauza netranspunerii în legislaţia naţională a Directivei Europene care garantează pachetele de servicii turistice achiziţionate de către persoanele fizice.

Mircea Dobre spune că în lunile noiembrie şi decembrie 2017 a dezbătut public un proiect de hotărâre de guvern privind înfiinţarea FNGPT (Fondul Naţional de Garantare a Pachetelor de Servicii Turistice) care trebuia să funcţioneze în subordinea FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, n.r.). "Din păcate, acest FNGPT nu se va mai realiza. De ce nu se va mai realiza? La această întrebare trebuie să ne răspundă Darius Vâlcov şi Bogdan Trif - ministrul Turismului.

Totodată, trebuie să menţionez că nici până în acest moment, Directiva Europeană 2302/2015 (noua legislaţie europeană care garantează pachetele de servicii turistice achiziţionate de persoanele fizice) nu a fost transpusă în legislaţia naţională. Este obligatoriu ca această directivă să intre în vigoare de la 1 iulie 2018 (peste 8 zile), în toate statele UE, lucru care este aproape imposibil să se întâmple în România", a scris Dobre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel