EXCLUSIV  Bitcoin în România. Alexandru Elian vorbește despre legalizarea monedei

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Brokerul Alexandru Elian, invitatul emisiunii "Jungla Urbană", a explicat, pentru DC News, care sunt avantajele monedei virtuale Bitcoin și ce înseamnă procesul de minerit. 

Alexandru Elian a descris sistemul după care funcționează criptomoneda Bitcoin ca fiind destul de sigur pentru cei care investesc în această monedă și a povestit cum poate cineva să devină producător de bitcoin.

Borkerul a spus că procedeul de "mining" poate fi privit ca o activitate de producție obișnuită și că și România ar putea să îl legalizeze ca alte țări din Uniunea Europeană. 

"Mineritul constă în următoarele elemente: cineva are niște servere și niște programe și cu acestea produc un număr de bitcoin pe minut, oră, zi. Sunt cheltuieli cu mâna de lucru, uzura echipamentelor și curentul electric. Produc și vând. Ca o fabrică", a declarat Elian.

Problema: lipsa legislației

Brokerul a semnalat însă că România nu are un cod CAEN pentru producția de Bitcoin. "Orice entitate de stat poate veni și confisca toate sumele pentru că sunt considerate necuvenite. Pe când statul nu ar trebui decât să copieze un cod CAEN din Polonia și să lase pe cei care vor să producă Bitcoin să își facă legal afacerea, și implicit statul ar avea de câștigat din taxe. Alte țări din UE au acest cod CAEN", a spus Alexandrul Elian.  

Vezi aici toate explicațiile brokerului Alexandru Elian:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel