Bitcoin și alte monede virtuale, în creștere spectaculoasă

Cinci monede virtuale și-au sporit valoarea cu până la 20% în ultimele două zile, pe fondul evenimentelor internaționale și al creșterii cererii din Statele Unite.

După ce a scăzut de la o valoare de 20.000 de dolari americani per unitate până la circa 6.000, moneda virtuală Bitcoin s-a apreciat ieri cu aproape 20% la 8.000 USD/unitate într-un interval de numai câteva ore. Alte criptomonede populare, printre care Ethereum, Litecoin și Dash, au înregistrat la rândul lor creșteri procentuale cu două cifre, punând capăt unui ușor declin în care intraseră de circa o lună.

Experții în domeniul monedelor virtuale pun aprecierea pe seama mai multor factori, printre care și apropierea termenului-limită pentru depunerea declarațiilor de venit la Fiscul american, pe 17 aprilie.

Cum a crescut Trump valoarea Bitcoin cu 20%

Garrick Hilleman, cofondatorul firmei Mosaic care se ocupă cu analiza criptomonedelor, opinează că apetitul pentru monedele virtuale a crescut și pe fondul „escaladării tensiunilor geopolitice”, adăugând că retorica președintelui american Donald Trump cu privire la bombardarea Siriei contribuie la aprecierea valorii Bitcoin și a celorlalte rivale.

Crizele internaționale stimulează criptomoneda

Un alt analist, Nolan Bauerle, directorul companiei CoinDesk care monitorizează piața criptomonedelor și oferă un index în timp real al valorii lor de tranzacționare, declară că amenințarea războiului sau alte semne de instabilitate, precum votul pentru Brexit din 2016, au mai condus în trecut la creșteri subite ale valorii Bitcoin.

„Am observat tendința Bitcoin de a acționa ca monedă de criză”, precizează Bauerle, citat de CNN.

Investiții riscante

De precizat că investiția în criptomonede este o operațiune speculativă cu un grad ridicat de risc, iar piața acestora este foarte slab reglementată de autoritățile naționale sau mondiale de supraveghere financiară. Oricine are în plan să achiziționeze monede virtuale cu bani reali trebuie să fie pregătit de o eventuală pierdere integrală a capitalului investit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel