Bistriţa-Năsăud. Turist de 75 de ani rătăcit în Munţii Rodnei, găsit în viaţă

Turistul de 75 de ani din Ungaria, care se rătăcise miercuri în Munţii Rodnei, în timpul unei drumeţii spre Vârful Gârgalău, a fost găsit de către salvamontiştii din Borşa în viaţă şi într-o stare relativ bună de sănătate, potrivit datelor comunicate joi Agerpres de către şeful Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu. 

Bărbatul a fost găsit în zona Şaua Gârgalău, la mai bine de 16 ore de când a fost semnalată dispariţia sa. La operaţiunile de căutare a turistului au participat salvamontişti şi jandarmi montani din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, precum şi poliţişti şi angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Bărbatul de 75 de ani nu a fost singurul care s-a depărtat de grupul de turişti care plecase din Borşa spre Vârful Gârgalău, în aceeaşi situaţie aflându-se şi un bărbat de 58 de ani, care, însă, a reuşit să coboare singur de pe munte, miercuri seara, în zona Valea Vinului din judeţul Bistriţa-Năsăud. Căutările au fost îngreunate de condiţiile meteo, ploaia, ceaţa şi plafonul jos de nori punând în dificultate salvatorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel