Bistriţa-Năsăud: Puţini absolvenţi de liceu beneficiari ai primei de inserţie pentru angajare, după terminarea cursurilor

Doar patru absolvenţi de liceu din judeţul Bistriţa-Năsăud, care nu au dorit să meargă la facultate, au reuşit să se angajeze în termen de 60 de zile de la finalizarea cursurilor şi să obţină, astfel, o primă de inserţie plătită de stat, au precizat vineri, pentru Agerpres, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Valoarea acestei prime de inserţie este de 1.500 lei, din care jumătate se plăteşte în prima lună după încadrarea în muncă, iar cealaltă jumătate, la 12 luni de la angajare.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile în care se puteau înscrie în evidenţele AJOFM pentru a beneficia de această primă a început la 1 iunie.

Elevii care nu au avut situaţia şcolară încheiată la toate materiile se pot înregistra la AJOFM în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, dată înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

De această primă de inserţie pot beneficia şi absolvenţii de facultate sau de şcoli postliceale, termenul de decădere din drept fiind acelaşi ca în cazul absolvenţilor de liceu.

Cei care întâmpină dificultăţi în privinţa găsirii unui loc de muncă după finalizarea cursurilor pot beneficia, timp de şase luni, de un ajutor de şomaj în valoare de 250 lei pe lună, condiţia de bază fiind să se înscrie în baza de date a AJOFM Bistriţa-Năsăud în termen de 60 de zile de la absolvire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel