UPDATE Incendiu la un tir încărcat cu azotat de amoniu

TIR rasturnat
TIR rasturnat

Incendiu la un tir încărcat cu azotat de amoniu, în Pasul Tihuţa. Circulaţia rutieră a fost oprită până la stinegerea incendiului.

UPDATE

Traficul rutier pe DN 17, în Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost reluat joi seara la aproximativ 40 de minute după ce poliţiştii au luat decizia blocării circulaţiei pe ambele sensuri, din cauza unui incendiu izbucnit la un tir încărcat cu 22 de tone de azotat de amoniu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, traficul a fost reluat în jurul orei 19,30 şi se circulă în condiţii normale.

Reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a precizat pentru Agerpres că tirul a luat foc în mers. Şoferul a oprit şi a sunat de urgenţă la 112, în zonă intervenind pompierii de la Prundu Bârgăului, cu două echipaje de stingere şi un echipaj de prim ajutor. Incendiul a fost lichidat în totalitate, în limitele găsite, evitându-se, astfel, producerea unei explozii. Cauza incendiului este în curs de stabilire.

Ştirea iniţială

Un tir încărcat cu azotat de amoniu a luat foc, joi seara, în Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, traficul în zonă fiind blocat pe ambele sensuri ale DN 17.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, tirul este încărcat cu 22 tone de azotat de amoniu, iar echipajul de pompieri ajuns în zonă a reuşit deja să lichideze incendiul în zona remorcii. În prezent, se lucrează pentru lichidarea focarelor din zona cabinei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat că circulaţia între kilometrii 105 şi 106 a fost blocată pe ambele sensuri, ca măsură de precauţie în cazul în care incendiul se extinde.

Ştire în curs de actualizare

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel