EXCLUSIV  Biserica, mesaj clar către politiceni și protestatari. Dan Ciachir: Nu are copii buni și copii vitregi

Patriarhia Română transmite, pentru prima oară, un mesaj al Patriarhului Daniel, clar și răspicat către societate și politicieni. 

Patriarhul transmite că lupta anticorupție trebuie continuată, cei vinovați sancționați pentru că hoția și furtul degradează societatea moral și material. Însă, Patriarhia face o precizare-cheie: ”lupta împotriva corupţiei nu trebuie folosită în scopuri politice partinice, iar sancţionarea şi folosirea penitenciarelor nu trebuie confundată cu exterminarea, deoarece scopul acestora este îndreptarea şi reintegrarea socială a celor care recunosc şi regretă faptele rele pe care le-au săvârşit”. 

Biserica, ca factor al păcii sociale, potrivit legii, înseamnă la la rugăciune, dialog şi coresponsabilitate socială și transmite că dialogul este necesar pentru a depăși conflictele între persoane, instituții şi orientări sociale divergente, mai transmite sursa citată. Totodată, Patriarhia Română mai face o precizare importantă: ”transferul de responsabilitate totală asupra adversarului nu rezolvă problemele comune ale societății, care au nevoie de soluții concrete elaborate în comun.”

Publicistul Dan Ciachir a precizat, pentru DCNews, că mesajul Patriarhului Daniel înseamnă la pace, la rugăciune, la abandonarea răului. El a subliniat că a citit că ”Patriarhul îl rade pe Dragnea”, ceea ce ”este o tâmpenie”, pentru că ”Biserica, prin natura ei, este o comunitate de iubire și credință, mai ales o biserică ortodoxă, ori ea adună, nu dezbină, adună, nu desparte. Nu are copii buni și copii vitregi. Asta este menirea ei și lucrul acesta îl reflectă Patriarhul Daniel, al cărui obiectiv este pacea, rezultatul împăcării. Biserica nu lovește pe nimeni, nu e partid politic, e un întreg. Dan Ciachir a subliniat că, după modelul lui Hristos, Biserica este un model de responsabilitate, reconciliere, pace, solidaritate, dreptate și dragoste. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel